Netflix yapay zeka uzmanı için iş ilanı yayınladı: Reklama senarist ve oyuncular tepki gösterdi
BBC’nin haberine göre Netflix, makine öğrenimi ve yapay zeka konularında deneyimli editör pozisyonunda iş ilanı açtı.
İş tanımlarının ortasında, Netflix kullanıcılarının bir dizi veya film seçmesine yardımcı olan algoritmayı geliştirmek için “kullanıcı geri bildirimlerini toplama ve kavrama” görevi vardı.
İlanda, ilgili durumda maaşın yılda 900 bin doları bulabileceği belirtildi.
Alım yapılacak yapay zeka uzmanının Netflix dizi ve filmlerinin yapım sürecinde çalışıp çalışmayacağı ise belirtilmedi.
Hollywood’da grev yapan aktörler ve yazarlar duyuruya tepki gösterdi
İş garantisi ve maaş güvencesi gerekçesiyle greve giden Hollywood’daki oyuncu ve senaristler, Netflix’in yapay zeka uzmanına vermeyi planladığı maaşa tepki gösterdi.
The Intercept haber sitesine konuşan ünlü oyuncu ve komedyen Rob Delaney, reklamla ilgili olarak, “35 oyuncu ve aileleri yılda 900 bin dolara SAG-AFTRA sağlık sigortası kapsamında olabilirken, bu miktarı vermeleri korkunç. dinsiz AI ordusu askerlerine.” söz konusu.
ABD’de Screen Actors Association (SAG) ile American Television, Radio Artists’in (AFTRA) iş garantisi ve maaş garantisi gerekçesiyle başlattığı ve küresel internet televizyon ağlarının stüdyoları olan American Screenwriters Association’ın (WGA) dahil olduğu ortak grev Amazon, MAX ve Netflix gibi. ve ofislerinin önünde devam ediyor.
Grevin 1960’tan bu yana ilk kez Hollywood şubesini “kapatması” ile sonuçlanacağı, dizi ve film gösterimlerinin ertelenmesine ve yapım şirketlerinin mali zarar görmesine neden olacağı düşünülüyor.
Hollywood’da senarist ve aktörlerin grevleri
SAG-AFTRA’nın internet sitesinde yayınlanan ortak mesajda, AMPTP ile yapay zekaya karşı ücret ve iş güvencesi görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine grev kararı alınması için adım atıldığı duyuruldu.
Televizyon üreticisi firmalarla iş garantisi ve maaş garantisi talebiyle yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayınca 15 Temmuz’da Los Angeles kentinde grev yapıldı.
WGA ayrıca, yıllık dizi ve film yapımlarının hızla arttığı son yıllarda daha zor koşullarda çalıştıkları ve karşılığında daha az ücret aldıkları gerekçesiyle 2 Mayıs’ta greve gittiklerini ve ardından iki grev birleştirildi.
Senaristler en son 2007’de greve gittiler ve çalışanların 100 günlük işten çıkarılması yaklaşık 2 milyar dolara mal oldu.